De mai bine de 100 de ani, spiritul lui Geranimo, renumitul războinic indian, bântuie tărâmuri uitate-n timp. Sălbăticia, deja primejdioasă, care a pus stăpânire pe sacrul pământ, și-a trăit ultimele clipe; căci patru triburi de indieni, cu foc în suflet și lumină-n ochi, însoțiti de mai marii lor înțelepți, precum Corb Alb sau Talpă Iute, au răspuns chemarii liderului lor spiritual (Geranimo) și au pornit într-o aventură de zile mari.

Nobilul lor scop era cel de-a îmblânzi ținuturile lor de drept, eliminând pericolele și reistaurând numeroasele tradiții străbune de veacuri și veacuri.

Era absolut necesară cunoașterea în detaliu a acestor tărâmuri, fapt pentru care primul pas a fost o expediție către „Stânca Speranței”, singurul loc unde indienii noștri puteau lua legătura cu Geranimo, de asemenea un loc strategic, căci oferea vizibilitate maximă în toate cele patru zări.

Având o imagine de ansamblu asupra vastului ținut ce se întindea înaintea lor, nu le-a rămâs decât să-l recucerească. Prin diferite ritualuri și meșteșuguri, practicate cu îndemânare (recunoașterea urmelor, tir cu arcul) și prin descoperirea celor mai bine păstrate secrete ale acelor meleaguri, tinerii războinici, au redevenit stăpâni, recunoscuți de toate spiritele mistice. Au reușit, de asemenea, sa atragă natura de partea lor, aducându-i diferite ofrande și prinosuri; aceasta i-a păzit de pericolele ce pândeau la fiecare pas, căci să ne aducem aminte ca era un loc uitat de lume, stăpânit de fiare…

Vestea reușitei indienilor a ajuns la fel de sus ca fumul călător; călăuziții au devenit una cu vântul, una cu apa, una cu pădurea, una cu pământul…

Acum nu mai e loc decât de pace și voie bună 😀 Să ne bucurăm impreună!

Cu alte cuvinte, temerarii noștrii s-au bucurat de o a doua ieșire, de această dată puțin mai lungă. Și-au petrecut acest sfârșit de săptămână, la Deda Bistra, pe Valea Mureșului, învățând lucruri noi, distrându-se împreună, asemenea unor mici indieni. 😀 Vă invităm să aruncați o privire peste pozele din această aventură.

Advertisements