Cea de a treia ediţie a Festivalului Luminii,  organizat la noi în „abație” ( în data de 14 mai 2011), si-a schimbat locația, optând pentru ambianţa plăcută dată de aleile din pădurea Platoului Cornești. Începând cu ora 21, n-a mai fost nevoie de electricitate, căci 10 000 de lumânări, așezate în tot atâtea gulguțe au preluat rolul de a întreține atmosfera…

Cercetași de toate vârstele și nelipsitele ajutoare (cărora le mulțumim și pe această cale) au pus mână de la mână, pentru a oferi vizitatorilor o seară deosebită, în care grijile cotidiene nu-și aveau locul. Frumusețea lucrurilor mărunte a ieșit la suprafață prin diverse manifestări artistice, întâlnite la tot pasul (de-a lungul aleei principale), sub ghirlandele de gulguțe. Astfel trecătorii puteau admira piramida de ,,televizoare” cu desene ale micilor cercetaşi – lupişorii sau expoziţia de air-brushing a unui cercetaş de clasa a 8-a… se puteau bucura de concertul de Block Flute (susținut de niște fete talentate) și chiar și de o reprezentație mai spectaculoasă:  jongleriile cu focul din fața Grădinii Zoologice.

În afara manifestărilor artistice au fost şi standuri practice şi distractive, precum „Punctul Info” aflat chiar la intrare sau standul ,,Cum să faci gulguţe”, care a atras în special atenția copilaşilor curioși și dornici să mănuiască hârtii, pentru propriile gulguțe. Pe lângă acestea, vizitatorii se puteau răcorii în acea seară caldă de mai, cu câte un ceai.

Ceea ce nu putea lipsi de la un astfel de festival, era binențeles „Colțul Cerce”. Dacă treceai pe acolo, aveai ocazia să-ţi faci poză ca şi cercetaş sau să îţi scrii părerea și gândurile pe Gulguţa Uriaşă. Acest colț nu ar fi fost complet fără un mic „preview” din viața cercetașilor, motiv pentru care am amenajat un mini camp, în jurul unui foc de tabără, unde răsunau voios cântece cercetășești acompaniate desigur, de mult îndrăgita chitară.

Ne este destul de greu să redăm în cuvinte magia acelei seri, să exprimăm ceea ce am simțit noi ca organizatori sau ca simpli vizitatori… Așa cum spunea Octavian Paler: „O lumânare poate face oricând ceea ce soarele nu va reuși niciodată… Să lumineze în întuneric…”. Imginați-vă cum a fost cu 10 000 de lumânări…

Vă așteptăm la edițiile viitoare 🙂

Forța Mureș!

 

Mai multe fotografii aici.

Advertisements