O frumoasă zi de toamnă… după calendar se vrea a fi a 10 a zi din a 11 a lună a anului curent. La cetate, doi ochișori… mari, …albaștrii… ai unui visător copil, privesc timid în jur. E prima lui zi ca cercetaș, ca lupișor, dar în mintea lui se vede deja explorator, cu toate că e abia în clasa a 4 a.

Și ce anume se petrece? Doar cel mai așteptat moment de la RoJam încoace… Deschiderea Anului Cercetășesc 2011-2012. Într-un decor de poveste, pe covorul de frunze ce ar putea înlocui zăpada incă așteptată, energia celor mici își arată dibăcia. 

Se aleargă, se râde… lupișori, temerari, exploratori, seniori și lideri… aveți o casă mică? Așa și așa? Balaurul fură prințesa?? Nuu.. prințul îl ucide pe balaur. 

Printre amalgamul de jocuri și căruța de distracție, poate unul dintre cele mai emoționante momente ale întâlnirii a reprezentat trecerea a doi lupișori la temerari. Legați la ochi, aceștia s-au lăsat conduși de unitatea lupilor, spre ceea ce avea să le devină noua unitate, Pegasus, cea a temerarilor. De-acum se poartă eșarfa verde.

Cu eșarfa la gât, loc de cinste, cercetașii se dovedesc plini de o energie molipsitoare. Lupișorii sunt un deliciu de privit și ascultat, temerarii năstrușnici și isteți, iar exploratorii pur și simplu tare faini. Toamna rece nu-i sperie, spiritul cercetășesc e cald, iar această zi e doar începutul unui nou an plin de activități care mai de care.

Privesc atent. Sunt curioasă.  Alerg cu ei, după ei. Bucuria de copil mă face să fiu din nou copil. Vă mulțumesc cercetașilor pentru cele câteva ore în care am fost și eu un copil…mai mare!


Vă invităm să aruncați o privire și la pozele de la acest eveniment, printr-un simplu click aici. 😀

Advertisements