Devenit deja tradiție, balul Crăciunului cercetășesc a avut anul acesta ca și temă balul mascat, așa că ne-am căutat costume, măști, le-am împrumutat sau confectionat, am împachetat frumos cadouri, și iată-ne în 21 decembrie , pregătiți de sărbătoare!

Ieșiti parcă din poveste au venit la bal prințese, crăiese, zâne și prinți. De peste mări și țări au venit pirații, chiar și un indian rătăcit, samurai,  crăciunițe și un spiriduș. Dar și o buburuză micuță, s-a pierdut intenționat  printre feline, iar infractorii erau chiar simpatici. Un țigan mic cu mustăcioara lui alerga prin cabană, vrăjit poate de vrăjitor sau pornit să-l găsească pe moș. Cum nu știți?!!

A trecut și Moș Crăciun pe acolo!

L-au convins poate filmulețele cu activitatea de peste an a cercetașilor sau poate  colindele cântate de toți cei din cabană. Și a fost darnic în cadouri, toți am primit câte ceva. Curioși am desfăcut în grabă pachetele și i-am mulțumit apoi moșului, care a plecat mai departe.

Dar pentru că balul e ultima activitate cercetășească din  an, un moment mult așteptat a fost și desemnarea pentru prima oară și ceea ce se vrea a fi de acum o tradiție: distincția Cercetașul Anului  în Centrul Local Tîrgu Mureș, distincție ce a recompensat deosebita implicare de-a lungul unui an în activitățile cercetășești.

Emoționați:

  • Andrei Reghian – lupișori
  • Alexandra Iclanzan – temerari
  • Violeta Popșor – exploratori
  • Mara Lirca – voluntari adulți

…și-au primit diplomele în aplauzele tuturor. Și tot un moment deosebit a fost și depunerea   promisiunii de către  Ana  Lutenco, primindu-și astfel  mult așteptata eșarfă de cercetaș.

A fost frumos la bal, dar până la anul am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa!

Text: Ancuța Hanca

Mai multe poze puteți vedea printr-un click aici.

Advertisements